|
|
|
Varugrupp
|
|
Region
|
|
Fritext
|
|
|
|
|
|
|
|
Blekinge (K),
Dalarna (W),
Gotland (I),
Gävleborg (X),
Halland (N),
Jämtland (Z),
Jönköping (F),
Kalmar (H),
Kronoberg (G),
Norrbotten (BD),
Skåne (M),
Stockholm (A),
Södermanland (D),
Uppsala (C),
Värmland (S),
Västerbotten (AC),
Västernorrland (Y),
Västmanland (U),
Västra Götaland (O),
Örebro (T),
Östergötland (E)
|
|
|
|
|
Bröd, kakor, kex,
Bönor, linser, ärtor,
Dryck (alkoholfri),
Fisk och skaldjur,
Frukt, bär,
Fågel, kyckling ,
Färdiglagad mat,
Grönsaker,
Kryddor, örter,
Kött,chark,
Marmelad, sylt , saft,
Mejeri,
Mjöler, gryner,
Olja,
Pasta, ris,
Potatis,
Rotsaker,
Vin, öl, sprit,
Ägg,
Övrig kolonial
|
|
|
|
Aktuellt
Lilla Bjers Gårdskrog utsedd till "Årets
Hållbara Gastronomi"
Årets Hållbara Gastronomi, i samarbete med KRAV, premieras en restaurang som förenar
en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i
den egna verksamheten och bakomliggande led. För dem är ekologi en viktig grund
för en hållbar utveckling inom restaurangbranschen – och i förlängningen för
oss alla. Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.För att med stort tålamod och kunskap ha utvecklat en närmast religiös
passion för närodlat och ekologiskt i kombination med hög gastronomisk
profil.
Årets
Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – i samarbete med Livsmedelsföretagen
Med utmärkelsen Årets Smakutvecklare premieras en livsmedelsproducent som
presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och
därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under
året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter
förtjänst.
Scandinavian Organics, Stockholm. För att ha insett förädlingspotentialen och hållbarhetsperspektivet i en
helt ny kategori av råvaror, slaktrester – och för modet att satsa på en
tillräckligt stor volym för att alla ska ha råd med välsmakande ekologiska
produkter.
|
|